Contact

We’re a very small organisation, so we do everything ourselves. This lets us stay flexible and keep costs down. But it also means lots of multitasking and not having enough hours in the day. Before emailing us please have a look though our FAQ. If you still cant find your answer fill out the form below. We try to respond to emails as quickly as we can, but please be patient.

Voor alle vragen, vul het onderstaande contactformulier in.

JE NAAM

JE E-MAIL

ONDERWERP

BERICHT

Veel Gestelde Vragen

Wat is stichting Fenix?

De Fenix Foundation is een humanitaire organisatie opgericht in 1983 tijdens de Balkan oorlog.
Ze is het legale lichaam, waaronder Aid Delivery Mission werkt.

Hoe is ADM begonnnen?

In 2015 liet de vluchtelingen crisis haar ware gezicht zien, kinderen die aanspoelden op het strand, dakloze vrouwen en kinderen, blootgesteld aan extreme weersomstandigheden, gevangen achter dichte grenshekken.
We zagen onze mogelijkheden om iets te doen, met mensen van verschilllende organisaties besloten we dat we deze mensen gingen voorzien van warme maaltijden. We hadden de ingredienten om het tot een succes te maken: Keukengereedschap, ervaring, contacten en een betrouwbare naam.
Dus we besloten: waarom niet?

Wat is het doel van ADM?

Aid delivery mission gelooft in het basisrecht van elk mens. Ons doel is om te helpen dat in deze wordt voorzien. We koken warm eten en we zorgen voor wat afleiding in de barre omstandigheden.
We hebben geen politieke agenda, of een twee drie een oplossing voor complexe oorzaken van deze crisis. Maar we geloven simpel dat van mens tot mens dat we elkaar moeten steunen.

Hoe is ADM georganiseerd?

We zijn een kleine stichting, we organiseren alles zelf en vrijwillig.
Hierdoor kunnen we flexibel blijven en houden we de kosten laag.
Onze organisatie is gebaseerd op gelijkheid en is voor 100 procent vrijwillig. Niet alleen op locatie, maar ook aan het thuisfront hebben we een groep actieve vrijwilligers. Ze houden zich bezig met het werven van fondsen, kantoorwerk en het maken en onderhouden van het materiaal zoals hele grote pannen.

We zoeken zelf naar onze locaties, bouwen we onze keuken op en onderhouden we onze voertuigen. We blijven voortdurend in contact met de lokale bevolking, vluchtelingen en andere organisaties om op de hoogte te blijven de veranderlijke situatie. We proberen regelmatig nieuws te brengen via Facebook en de site, en hopen daarmee ook de onmisbare donaties te blijven krijgen.

Waar haalt ADM haar fondsen vandaan?

We zijn volledig afhankelijk van donaties. We organiseren benefieten en events, en krijgen donaties via het internet. Behalve de kosten van de domeinnaam van de website wordt er geen geld uitgegeven aan fondsenwerving. Dat betekend dus dat jouw bijdrage rechtstreeks naar de mensen gaat die het nodig hebben!

Kan ik spullen zoals dekens en kleding doneren?

Alhoewel we wel non-food (NFI’s) items distribueren als dat nodig is, het is niet ons speerpunt. We werken nauw samen met een groep die “Fresh Response” heet, ze richting zich veelal op NFI’s. Je kunt hen contacteren als je goederen wil doneren.
We doen soms een oproep op de website en Facebook voor specifieke goederen waar deze nodig zijn.

Wat doet ADM?

nze grootste focus is het koken en uitdelen van warme maaltijden. We doen dit dagelijks op een vaste plek en tijdstip. Ook onderzoeken de omgeving en geven we gerichte hulp aan groepen die minder zichtbaar zijn. Waar echt nodig springen we in bij het uitdelen van non-food items zoals schoenen. Tijdens de distributies van het eten brengen we graag wat vrolijke afleiding mee, zoals een workshop circus trucjes en het meebrengen van voetballen, rolschaatsen. Hoolahoops en jongleer ballen.
En als we de kans zien zetten we een buitenbioscoop op, waar iedereen even alle ellende kan vergeten! Dit allemaal dankzij jullie donaties! Duizend maal dank!

Ik wil helpen, wat zal ik doen?

Je kunt contact met ons opnemen via de contactpagina als je ideeën of vragen hebt. Bekijk ook onze agenda voor het volgende benefiet en drink een drankje eet een hapje mee en help zo om geld op te halen.

Vertel je vrienden en familie over ons en deel op Facebook.

Waar worden de donaties voor gebruikt?

Alle donaties gaan naar het bereiden van het eten en het vervoer daarvan.

Behalve voor de website, wordt er geen geld uitgegeven aan fondsenwerving.

Onze organisatie is gebaseerd op gelijkheid. We hebben geen directie, geen bazen en geen salarissen. Ieder van ons werkt vrijwillig,

Dat betekent dat elke cent die je doneert direct naar de mensen gaat die het nodig hebben.

Kan ik ook vrijwilliger worden?

Als je wil komen helpen kijk dan naar de vrijwilligers pagina, we horen graag van je.
Of als je ons wil helpen om geld op te halen of wil helpen bij een van de benefieten, stuur ons een mailtje.

We zijn een kleine organisatie, en we doen alles zelf. Dit zorgt ervoor dat we flexibel blijven en het houdt de kosten laag. Maar het betekend ook een hoop multitasking en hele drukke en lange werkdagen. We proberen zo snel mogelijk op e-mails te reageren, maar het kan soms even duren.

Hoe kan ik jullie berijken?

Je kan ons berijken via onze contact pagina. Als je graag iemand in persoon spreekt kijk dan eens op onze agenda. We organiseren veel benefietjes en dergelijken waar ons verhaal vertelen en vragen beantwoorden.

Als je nog steeds je antwoord niet gevonden hebt, stuur ons alsjeblieft een berichtje.